• Suite voor de laatste mijn

  'Suite voor de laatste mijn' 30 september tot 8 oktober

  Bericht van 11/09

  30 september 1992: het einde van de rijke Limburgse mijngeschiedenis. N.a.v. deze 25 jaar sluiting organiseren we een totaalproject op de mijnsite.

   

 • Openbaar onderzoek ontsluiting kolenhaven

  Openbaar onderzoek GRUP Insteekhaven Lummen

  Bericht van 08/09

  Van 12 september 2017 tot en met 10 november 2017 ligt het openbaar onderzoek over het Specifiek regionaal bedrijventerrein met watergebonden karakter Insteekhaven Lummen ter inzage in het gemeentehuis van Heusden-Zolder, Heldenplein 1, 3550 Heusden-Zolder. Je kan dit dossier ook digitaal raadplegen op de website van Ruimte Vlaanderen .

 • Heusden-Zolder krijgt UCI Bike City Label

  Heusden-Zolder is één van de 5 steden en regio's die het UCI Bike City Label ontvangen !

  Bericht van 20/09

  Heusden-Zolder wordt hiermee beloond voor het ontwikkelen van het fietsen in al zijn vormen. Denk maar aan de verschillende wereldkampioenschappen en wereldbekers op Circuit Zolder die al geweest zijn, maar ook de dagelijkse mogelijkheden voor de niet-topsporters: avondfietsen, verbeteren fietspaden, preventieve fietscontroles, veilige schoolomgevingen, vrouwen op de fiets, sessies rond het gebruik van elektrische fietsen en nog veel meer. Deze beloning moet de volgende jaren een impuls vormen om het fietsbeleid, topsport en dagelijks fietsen, verder vorm te geven.

 • Herstelling kerkhof Berkenbos

  Heusden-Zolder pakt overlast door everzwijnen aan

  Bericht van 19/09

  Het aantal everzwijnen neemt sterk toe met een piek in de wijken Lindeman, Berkenbos en Zolder-Voort. De everzwijnen zorgen voor een onveiligheidsgevoel bij onze inwoners, joggers, fietsers en wandelaars. Bovendien kunnen everzwijnen, net als andere wilde dieren, betrokken geraken bij verkeersongevallen met een grote schade tot gevolg.

 • Logo Plan van Hier

  Plantenverkoop Natuurpunt "Plant van Hier"- najaar 2017

  Bericht van 04/09

  Als alle Vlaamse tuinen natuurvriendelijk ingericht worden, vormen ze samen het grootste natuurgebied. Eigenaars van tuinen, tuintjes en balkons kunnen zo de biodiversiteit vooruit helpen en tegelijk iets doen om de klimaatopwarming te milderen.

  Natuurpunt wil de achteruitgang van onze wilde dieren en planten stoppen.

  Daarom kiest Natuurpunt voor inheemse planten met het logo "Plant van Hier".

 • Kasteel Vogelsanck in Heusden-Zolder

  KuCuNa in Vogelsanck op 8 oktober 2017

  Bericht van 17/08

  Het waterkasteel Vogelsanck is nog steeds bewoond door de familie baron de Vilenfagne de Vogelsanck en is niet te bezoeken. Op 8 oktober echter wordt het domein geopend voor een apart verhaal: KuCuNa.

Alle nieuws »

Wat is nieuw?

Alle nieuws »

Lees dit ook eens!

Alle nieuws »
 • Domein Bovy - updates
 • AAP
 • social media
 • Bib
 • Bedrijven- en handelsgids