• Hond en kat koel houden in de zomer

  Hond en kat koel houden in de zomer? Koud kunstje!

  Bericht van 22/05

  In de zomer kan het er warm aan toegaan. Voor mens én dier. Deze tips voor honden en katten bevelen we je bij tropische temperaturen warm aan.

  Kijk naar jezelf

  Wordt het puffen en zweten? Kijk dan eerst naar jezelf. Wat goed is voor jou, is het ook voor jouw hond of kat. Dus … geef voldoende water, blijf niet in de auto zitten en vermijd overbodige inspanningen. Is er toch een probleem? Raadpleeg altijd je dierenarts.

 • nieuwe carpoolparking Heusden-Zolder

  Carpoolparking Heusden-Zolder open voor pendelaars

  Bericht van 23/05

  Vanaf woensdagochtend 24 mei zal het Agentschap Wegen en Verkeer de nieuwe carpoolparking langs de Terlaemenlaan (N729) in Heusden-Zolder openstellen. Deze parking ligt aan het op- en afrittencomplex 27 “Circuit-Zolder” en biedt een bijkomend alternatief voor pendelaars die willen carpoolen.
  Door de aanleg van carpoolparkings wil de Vlaamse overheid meer mensen aanzetten tot samen pendelen. Een vermindering van het aantal auto’s in het verkeer zorgt o.a. voor een afname van de files en een verlaagde uitstoot van uitlaatgassen.
  De parking bestaat uit 48 gewone parkeerplaatsen, 3 plaatsen voor personen met een handicap, 4 plaatsen voor motors en een fietsenstalling. De carpoolparking zal bereikbaar zijn via de Snelwegstraat.

 • Ik ben taxusdonor

  Limburg.net zamelt ook dit jaar taxus in via de recyclageparken

  Bericht van 24/05

  Voor het tiende jaar op rij organiseert Limburg.net een taxusinzameling op de recyclageparken. Van 13 juni t.e.m. 16 september kunnen Limburgers en Diestenaren hun taxussnoeisel gratis naar het recyclagepark brengen. Door het overaanbod aan taxussnoeisel is de markt echter oververzadigd en zijn er amper nog afnemers te vinden. Om die reden zal de opbrengst voor het goede doel dit jaar beperkt zijn.

 • belastingaangifte

  Een afspraak maken voor het invullen van je belastingaangifte kan nog steeds

  Bericht van 22/05

  Ook dit jaar weer zullen de diensten van de directe belastingen zitdagen organiseren voor onze inwoners. Tijdens deze dagen vullen de medewerkers van de federale diensten je aangifte online in. Je hoeft je brief dus niet meer op te sturen. Om de zitdagen geordend te laten verlopen, wordt er zoals vorige jaren enkel op afspraak gewerkt.

  De zitdagen vinden plaats op het gemeentehuis: dinsdag 6, woensdag 7 en donderdag 8 juni. Om een afspraak te maken bellen naar 011 80 80 80.

 • AAP in de vakantie

  Inschrijvingen vrijetijdsaanbod AAP in de zomervakantie

  Bericht van 27/04

  Vanaf maandag 8 mei 2017 kan er ingeschreven worden voor het vrijetijdsaanbod van 'AAP in de vakantie' tijdens de zomervakantie!

 • infokantoor Toerisme Heusden-Zolder Bolderberg

  Kantoor toerisme: 7 dagen op 7 geopend.

  Bericht van 14/04

  Van 1/4 tot 30/9 is het Infokantoor Toerisme in Bolderberg (hier worden ook huisvuilzakken verkocht) alle dagen open van 9 tot 12 en van 13 tot 16 uur. Snuister eens in het ruime aanbod aan brochures, fiets- en wandelkaarten.

Alle nieuws »

Wat is nieuw?

Alle nieuws »

Lees dit ook eens!

Alle nieuws »
 • Domein Bovy - updates
 • AAP
 • social media
 • Bib
 • Bedrijven- en handelsgids