Drugcontroles in horeca

shishabar (grote weergave)

De politie van Heusden-Zolder voerde afgelopen weekendnacht controles uit in diverse horecazaken. Ondersteund door de Federale Politie en 2 drughonden werd gezocht naar drugdealers en druggebruikers.

In Rijkelstraat werden 3 personen aangetroffen die in bezit waren van verdovende middelen. Ook werden drugs verstopt in de drank- en automateninrichting die dienst doet als verdeel- en gebruikerslocatie.

In een pas geopende shishabar bleken een 50-tal jongeren aanwezig. Een aantal jongeren verstoorden de controle. De eigenaar van de zaak, die waterpijproken toelaat krijgt binnenkort een controlebezoek van het Federaal Agentschap voor de Voedselveiligheid vermits waterpijproken valt onder de rookverbodwetgeving van 2014.

In een andere shishabar werd één klant aangetroffen met verdovende middelen op zak.

In een jeugdhuis hadden diverse aanwezige jongeren hun attributen en verdovende middelen op de vloer gegooid voordat ze een controle met de drughond ondergingen.

Voorts werd in een café een persoon aangetroffen die net voor de controle zijn cocaïne weg gooide. Hij werd tevens in bezit gevonden van cannabis.

Bij een controle van een voertuig op Schachtplein werd eveneens een persoon aangetroffen die in bezit was van drugs.

13/03

  • In het kader van de provinciale verkeersthema-actie "gordel & gsm" voerde de verkeersdienst controles uit. 4 bestuurders reden met de gsm in de hand. 7 bestuurders die geen gordel droegen krijgen een boete. Een ouder die een kind vervoerde zonder kinderzitje moet € 165 ophoesten. Voorts werden overtredingen vastgesteld wegens roekeloos rijgedrag (2), niet gebruiken van het knipperlicht op een rotonde (2), negeren van de gewichtsbeperking in Westlaan, parkeren op een laad- & losplaats in St.-Willibrordusplein.
  • 5 vrachtwagenbestuurders negeerden het parkeerverbod voor voertuigen meer dan 3.5 ton.
  • De auto van een bestuurder die herhaaldelijk reed spijts verval van het recht tot sturen werd in beslag genomen. De wagen was evenmin verzekerd. Het was al de derde auto van de overtreder die in beslag werd genomen.
  • 4 inbreuken werden vastgesteld met de ANPR-camera : 3 auto's bleken niet gekeurd en één was niet verzekerd.

08/03

  • Tijdens een kalme multiculturele markt merkte de verkeersdienst een wagen op met 2 duplicaatkentekenplaten. De bestuurder legde een positieve speekseltest af.
  • In het kader van de provinciale verkeersthema-actie "gordel & kinderzitjes" voerde de politie controle uit aan basisschool De Schans. 8 ouders droegen geen gordel. 2 passagiertjes zaten niet in een kinderzitje. De bestuurders kregen een boete van € 165.
  • 48 bestuurders legden een ademtest af. Iedereen blies safe.
  • Samen met de Vlaamse Belastingdienst (VlaBel) werden controles uitgevoerd op achterstallige verkeersbelasting. 26 bestuurders hadden voor € 15529 schulden open staan. 2 auto's werden getakeld. Eén voertuig bleek niet ingeschreven. Eén aanhangwagen was overladen.
  • Naar aanleiding van klachten van buurtbewoners voerde de verkeersdienst snelheidscontroles uit.780 auto's passeerden het flitstoestel. 126 bestuurders negeerden de snelheidsbeperking in Ringlaan (80), Schansstraat (34) en Terlaemenlaan (12).

24/02

Naar aanleiding van een melding van een weggebruiker ging de politie ter plaatse naar industriezone Zolder-Lummen in Westlaan. 10 vrachtwagens stonden geparkeerd op het fietspad en op de rijbaan voor een grondverwerkingsbedrijf. Doorgaand verkeer en fietsers  werden hierbij in gevaar gebracht en de inritten tot bedrijven werd gehinderd.  De bestuurders mogen zich aan een boete van € 110 verwachten. Eén agressieve trucker krijgt een proces-verbaal wegens bedreigingen aan een agent.

Tijdens een rustige, multiculturele markt begingen 6 marktbezoekers een overtreding wegens parkeren op een parkeerplaats voor personen met een beperking (3), negeren van een toegangsverbod, onaangepast rijgedrag en parkeren op een fietspad. Een aannemer die voor INFRAX een aangereden verlichtingspaal verving tijdens de markt kon geen signalisatievergunning voorleggen. Een bestuurder die de parking voor personen met een beperking wilde oprijden reed de signalisatie stuk. Een Europees aanrijdingsformulier werd opgesteld.

Tussen 15u00 en 18u00 legden 24 bestuurders een ademtest af. Niemand had teveel gedronken. 11 chauffeurs droegen geen veiligheidsgordel. 3 buitenlanders moesten ter plaatse € 110 betalen. Eén voertuig had kale banden. De bestuurder reed met de gsm in de hand.

 

Overzicht van alle snelheidscontroles

Overzicht van ander politiecontroles

Datum van het bericht: maandag 13 maart 2017
alle nieuws »

Praktisch

Lokale politie

Rectorstraat 2

website

facebook


tel. 011 45 01 11
fax 011 45 01 19
e-mail
Openingstijden