Spelregels om geluidshinder te voorkomen

Haag scheren ... kiest het juiste tijdstip (grote weergave)

De zomer brengt ons zon, vrije tijd en ... we kunnen weer eens buitenkomen!!! Om het voor iedereen even aangenaam te maken zijn er spelregels vastgelegd voor het gebruik van lawaaierige toestellen, het organiseren van feestjes, het beluisteren van muziek terwijl we onze buitenactiviteiten uitvoeren, ... Als iedereen deze spelregels volgt, hoeven er geen irritaties te ontstaan en is de zomer voor iedereen even plezant.

Onze spelregels voor geluidshinder

  • Je produceert geen lawaai of rumoer zonder noodzaak of specifieke reden (noch overdag, noch ’s nachts)
  • Radio e.d., mogen op het openbaar domein (straat, plein, park) een maximale geluidssterkte van 45 db(A) produceren (dit is de geluidssterkte van een gewoon gesprek).
    Bij gebruik van een radio e.d. op privéterrein of in de auto mag het geluid niet hoorbaar zijn op het openbaar domein.
  • Het gebruik in open lucht van houtzagen, slijpschijven of grasmaaiers en andere werktuigen aangedreven door ontploffings- of elektrische motoren is verboden tussen 20 en 8 uur. Op zondagen is het gebruik van dergelijke toestellen helemaal verboden behalve voor grasmaaiers: grasmaaien wordt op zondagen toegelaten tussen 10 en 12 uur.
    Deze verbodsbepalingen zijn niet van toepassing op landbouwmachines aangewend voor de normale exploitatie van het bedrijf. 
Datum van het bericht: woensdag 26 juni 2013
alle nieuws »

Praktisch

Afdeling grondgebiedszaken

Dienst milieu

Heldenplein 1
3550 Heusden-Zolder


tel. 011 80 80 87
fax 011 80 80 79
e-mail
Openingstijden