Onderdelen tijdelijke brug E314 via het water naar Heusden-Zolder

screen uitzending TVL  (grote weergave)

Heusden-zolder krijgt een tijdelijke brug over het Albertkanaal. De onderdelen van deze brug worden op een ponton geladen in Balen en op 21 en 23 juli via de waterweg naar het montageterrein in Heusden-Zolder gebracht.

De E314-brug wordt in het kader van het project “Verhogen bruggen Albertkanaal” vervangen door een nieuwe brug met een doorvaarhoogte van 9,10 m. De verhoging van de bruggen zal op het Albertkanaal binnenvaart met vier lagen containers mogelijk maken. Momenteel zijn er al 28 van de 62 bruggen op hoogte. De ambitie is om de overige bruggen te herbouwen of aan te passen tegen 2020.

Tijdelijke generieke brug

De bestaande brug van de E314 wordt met ca. 2 m verhoogd. Het project omvat het opvijzelen van de brug en het aanpassen van de opritten aan de nieuwe brughoogte. Door de aanleg van een tijdelijke brug naast de bestaande brug zal het verkeer op de E314 tijdens de werken mogelijk blijven.

Op woensdag 20 en vrijdag 22 juli worden de stalen onderdelen voor deze tijdelijke brug over het water getransporteerd van het constructiebedrijf in Balen naar het montageterrein in Heusden-Zolder. De boten met de brug worden verwacht rond 22 uur ’s avonds. Daar worden ze ’s anderendaags tussen 7 en 10 uur van het ponton geladen. Het zijn de twee grote vloerplaten die in deze fase aangeleverd worden. De bogen van de brug worden in de verdere afwerking op het terrein naast het kanaal op deze bodemplaten vastgemaakt.

In september wordt de stalen boogbrug van het montageterrein naar haar plaats gebracht. De tijdelijke brug zal eind 2016 klaar zijn. Het totale gewicht van de brug schommelt om en bij de 2 400ton. De lengte bedraagt 125m. Aansluitend zullen de werken voor het verhogen van de E314-brug worden uitgevoerd.

 

De tijdelijke brug is een stalen boogbrug van een type dat ook elders op het Albertkanaal wordt gebouwd. Op deze wijze kunnen de ontwerpkosten worden beperkt en versnelt de uitvoering van de verschillende projecten. Na de verhoging van de E314-brug zal de tijdelijke brug op een andere locatie gebruikt worden.

Datum van het bericht: woensdag 20 juli 2016
alle nieuws »

Praktisch

Afdeling burgerzaken

Dienst externe communicatie & onthaal

Heldenplein 1
3550 Heusden-Zolder

Facebook Gemeente Heusden-Zolder
Twitter @vanhtotz


tel. 011 80 80 84
fax 011 80 80 79
e-mail
Openingstijden