Beekbeemden krijgt nieuwe thuis in de Dekenstraat

De bouwaanvraag voor het nieuwe cultuurcentrum op het marktplein is ingediend. Nieuwsgierig hebben we uitgekeken naar de ontwerpplannen en … het wordt prachtig! Heb je de ontwerpen nog niet gezien, kijk gauw op onze website. Maar we zijn misschien nog meer nieuwsgierig naar wat met de hoek Dekenstraat/Beenhouwersstraat gaat gebeuren.

Het schepencollege heeft op 27 juni beslist dat met de verhuis van het CC MUZE zich een uitstekende gelegenheid aanbiedt om de gemeentelijke basisschool Beekbeemden naar een splinternieuwe locatie te verhuizen. Er is een opdracht uitgeschreven om een masterplan uit te werken hoe een nieuwe school kan ingeplant worden op deze site. In de opdracht is opgenomen dat de school ook moet openstaan voor naschoolse activiteiten. Hierbij wordt gedacht aan het gebruik van de klaslokalen door bv. academies, een turnzaal waar ook verenigingen terecht kunnen voor recreatief sporten , een refter of polyvalente zaal …

Met deze nieuwe plannen blijft de dorpsgemeenschap van Zolder-Centrum (en omgeving) beschikken over voldoende mogelijkheid voor buurtactiviteiten dicht bij huis.

Datum van het bericht: donderdag 25 augustus 2016
alle nieuws »