Kruispunten op O.L.V.-straat worden heringericht

aanpassingen kruispunten OLV-straat (grote weergave)

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) zal het kruispunt op de Terlaemenlaan met Ubbelstraat-Viverselweg en de haakse bocht die de Terlaemenlaan met de O.L.V.-straat verbindt verkeersveilig herinrichten. De fietspaden zullen ter hoogte van deze kruispunten aanliggend verhoogd gemaakt worden, en er zullen oversteekvoorzieningen aangelegd worden.

Al jaren ijvert ons gemeentebestuur voor de aanpassing van deze twee gevaarlijke punten. We zijn dan ook erg blij dat de werken donderdag 9/2 van start kunnen gaan. Helaas zijn we zelf pas van gisteren op de hoogte van de startdatum en hebben daarom weinig tijd gekregen om onze inwoners behoorlijk te informeren.

Fasering

 • FASE 1:
  Vanaf donderdag 9 februari 2017 zal de aannemer starten met de opbraak van de bermen ter hoogte van het kruispunt N729-Terlaemenlaan met de O.L.Vrouwstraat. Vervolgens zullen de nutsmaatschappijen starten met de verplaatsingen van gas, elektriciteits- en waterleidingen.

  Vanaf 20 maart 2017 zullen dan de wegeniswerken starten ter hoogte van bovenvermeld kruispunt. De uitvoeringstermijn bedraagt 60 werkdagen, dit zijn 30 dagen voor elk van beide weghelften.
   
 • FASE 2:
  Vanaf 16-17 maart 2017 zal de aannemer dan starten met het opbreken van de bermen ter hoogte van het kruispunt van de N729-Terlaemenlaan en de Ubbelstraat en Viverselweg. Vervolgens zullen gedurende een drietal weken de nutsleidingen verplaatst worden en de bermen tijdelijk terug worden aangewerkt.

  De eigenlijke wegeniswerken op dit kruispunt zullen vermoedelijk vanaf mei 2017 starten, maar hierover zal u later nog worden ingelicht. Ook hier bedraagt de uitvoeringstermijn 60 kalenderdagen.

 

Verkeerssituatie tijdens de werkzaamheden

Het verkeer op de Terlaemen kan te allen tijde in beide richtingen over 1 rijstrook blijven rijden, met beurtelingsverkeer.

In de eerste fase zal de O.L.Vrouwstraat volledig worden afgesloten voor alle gemotoriseerde verkeer ter hoogte van het kruispunt met de Terlaemenlaan. De omleiding zal verlopen via de Jeugdlaan en Viverselweg om daar terug aan te sluiten naar de gewestweg.

In de tweede fase zullen de Ubbelstraat en de Viverselweg volledig worden afgesloten ter hoogte van de Terlaemenlaan. De Viverselweg wordt omgeleid naar de Jeugdlaan en de Onze Lieve Vrouwestraat om daar terug aan te takken naar de gewestweg.

De Ubbelstraat wordt omgeleid naar de Poelenstraat om daar terug aan te takken naar de gewestweg.

Fietsers zullen gedurende de volledige duur van de werkzaamheden over de Terlaemenlaan kunnen blijven rijden.

 

Bereikbaarheid van de woningen

De aannemer zal telkens werken tussen 07.00 uur en 17.00 uur. Tijdens deze werkuren zullen de woningen en handelszaken aan de zijde waar de aannemer werkt vaak moeilijk of niet met de wagen bereikbaar zijn.   Wanneer het betonnen fietspad getrokken zal worden, zal de bereikbaarheid van uw woning ook tijdelijk onmogelijk zijn. Van de concrete planning hiervan zal u nog op de hoogte gesteld worden via een apart schrijven.

Indien u tijdens deze werkperiodes uw wagen nodig heeft, raden we u aan om deze in de nabijheid te parkeren.

Tijdens het weekend en buiten de vermelde werkuren zullen alle woningen en handelszaken wel bereikbaar zijn.

Alle percelen blijven te allen tijde met de fiets of te voet bereikbaar.

Wij verontschuldigen ons voor de hinder en hopen op uw begrip.   

Datum van het bericht: vrijdag 03 februari 2017
alle nieuws »

Praktisch

Afdeling grondgebiedszaken

Dienst patrimonium

Heldenplein 1
3550 Heusden-Zolder


tel. 011 80 80 87
fax 011 80 80 79
e-mail
Openingstijden