Let op voor verkopers van waterfilters in Heusden-Zolder

drinkwater (grote weergave)

In de regio Heusden-Zolder is een firma actief om waterfilters te verkopen. Verschillende van onze klanten hebben ingeseind dat de verkopers van deze firma beweren dat de kwaliteit van het leidingwater niet in orde is en zelfs gezondheidsrisico's inhoudt. De Watergroep beklemtoont dat het leidingwater wel degelijk aan alle kwaliteitsnormen voldoet. Kraantjeswater wordt nauwgezet gecontroleerd en is perfect drinkwater. Een bijkomende filtering is dus niet nodig.

Hoe gaan ze te werk?

De verkopers nemen een glas water en dompelen daar een metalen staafje in. Met een eenvoudige batterij wordt een elektrolyse uitgevoerd. En na enkele seconden kleurt dit water bruin of zwart, waardoor u denkt dat er iets scheelt met uw water. Dit is helemaal niet zo. Deze truc toont enkel aan dat het water geleidbaar is door de aanwezigheid van ijzer, zouten of mineralen.

Een klacht indienen

Wil u klacht neerleggen tegen agressieve of misleidende marktpraktijken, dan kan dit bij de Federale Overheidsdienst Economie, KMO, Middenstand en Energie, via deze link.

Bij twijfel kan u steeds contact opnemen met de klantendienst van De Watergroep via 02 238 96 99. Medewerkers van De Watergroep kan u herkennen via hun legitimatiebadge en hun kledij met logo van De Watergroep. Zij verplaatsen zich eveneens met een voertuig met het logo van het bedrijf.

Datum van het bericht: dinsdag 28 februari 2017
alle nieuws »