Schrijf je nu al in voor de Meylandtjogging

Zondagvoormiddag 28 mei kan jong en oud terecht op de Meylandtjogging. Traditiegetrouw begint het loopfeest met een snoepjesren voor de allerkleinsten, luid aangemoedigd door de papa’s en de mama’s. De leerlingen uit het lager onderwijs kunnen zich uitleven in de CM-kidsrun op de sportvelden van Jogem.

Zowel de Jogging van 4,6 km als de jogging van 9,6 km zijn prachtige natuurlopen, midden een stiltegebied tussen de deelgemeenten Zolder en Heusden. Start en aankomst vinden plaats op de atletiekpiste van Jogem, gelegen aan de Ringlaan 50 in Zolder. In de maand mei staan de natuurelementen in volle bloei, onderweg is er heel veel bekijks. De lopers volgen veldwegen, langs weiden en akkers. Dan duiken ze een bosje in waar de crossers zeker hun gading zullen vinden. Via een bruggetje over de Mangelbeek keren de atleten van de 4,6km terug richting aankomst. De atleten die voor de langere afstand van 9,6 km kozen, passeren nog een grote vijver en het kasteel van Meylandt. Langs de oevers van de Mangelbeek gaan ze terug naar Zolder.

 

Een zondagochtend in mei, veel animatie (o.a. een springkasteel), veel plezier, doorheen een schitterend landschapsdecor, en tegen de middag keert elke loper tevreden huiswaarts met een mooi prijzenpakket. Dat is het geheim van de Meylandtjogging!

Meer info

 

Alle sportnieuws

Datum van het bericht: donderdag 04 mei 2017
alle nieuws »

Praktisch

Afdeling vrije tijd

Dienst sport

Heldenplein 1
3550 Heusden-Zolder

Facebook:
Sport in Heusden-Zolder


tel. 011 80 80 85
fax 011 80 80 79
e-mail
Openingstijden