Grofvuil

grofvuil (grote weergave)

Voor alle duidelijkheid: grofvuil is niet-recycleerbaar afval dat niet in uw huisvuilzak past. Daarvoor is het te groot of te zwaar.
Grofvuil wordt maandelijks en enkel op aanvraag bij je thuis opgehaald. En dit elke eerste donderdag van de maand.  Uiteraard kan je ook nog steeds terecht op het recyclagepark met je grofvuil.

Wil je grofvuil meegeven?

Volg dan onderstaande richtlijnen en doe je aanvraag tien dagen voor de ophaling:

  • Vraag een ophaling aan via www.limburg.net of via het gratis telefoonnummer 0800/ 90 720. Je kan ook schriftelijk een ophaling aanvragen door gebruik te maken van een grofvuilkaart. Deze kaart haal je af in het gemeentehuis of bekom je bij Limburg.net (0800/90 720). Vul de kaart in en stuur deze minstens tien dagen voor de ophaling terug naar het adres vermeld op de kaart. 

  • Net als vroeger moet je op het aangeboden grofvuil een grofvuilsticker (blauw) kleven. Je koopt deze sticker in het gemeentehuis voor de prijs van € 20. 

  • Zet je grofvuil met een grofvuilsticker goed zichtbaar langs de straat, aan de voorkant van de eigen woning. Zet het tijdig buiten: de dag van de ophaling vóór 6 uur 's morgens of de avond voordien.

  • De totale hoeveelheid grofvuil per ophaalbeurt mag niet meer zijn dan 2 m³. Het gewicht van een afzonderlijk voorwerp of een samengebonden bundel mag niet meer dan 70 kilo wegen. Het mag maximum 2 meter lang en 1 meter breed zijn.

Praktisch

Afdeling grondgebiedszaken

Dienst milieu

Heldenplein 1
3550 Heusden-Zolder


tel. 011 80 80 87
fax 011 80 80 79
e-mail
Openingstijden

Meer info