Gemeente Heusden-Zolder, een enthousiaste gastheer …

foto Dirk Reynders (grote weergave)

Voor de rechten van een WK moet je een bod doen bij de UCI (de internationale federatie van de wielersport). Pro-Cycling vzw heeft de rechten van de organisatie van het WK veldrijden in 2016. Dankzij de goede samenwerking tussen gemeentebestuur, Circuit Zolder en Pro-Cycling vzw (die ook jaarlijks de wereldbeker veldrijden op Tweede Kerstdag, organiseert) heeft die laatste het domein van Circuit Zolder als locatie voor het WK uitgekozen.

De afstemming en communicatie tussen gemeentebestuur, Circuit Zolder en de organisator verloopt via de dienst sport. Die verder de link legt met onze betrokken diensten. Zo blijft de communicatie duidelijk en centraal.

Onze diensten werken voluit mee aan dit evenement? 

De politie werkt samen met de organisator een mobiliteitsplan uit. Dit zorgt er onder andere voor zodat alle bezoekers vlot van en naar het evenement kunnen, maar ook dat je makkelijk een parkeerplaats vindt en dat de buren van Circuit Zolder nog in en uit kunnen. Natuurlijk staan ze ook mee in voor de algemene veiligheid.

Op de werkplaats kunnen we rekenen voor heel uiteenlopende zaken: ze leveren de nodige materialen, ze snoeien de omgeving zodat alles er piekfijn bij ligt, ze schakelen de grote machines in wanneer nodig (hopelijk hebben we geen zoutstrooiers nodig!) en ze staan gewoonweg klaar als er zich problemen voor doen.

De dienst toerisme en evenementen zorgt voor de communicatie en promotie van het WK ver buiten onze gemeentegrenzen. Ook de dagen voor het evenement zal het kantoor verschillende bezoekers ontvangen en informeren.

De dienst externe communicatie en onthaal maakt ruimte voor het WK in de Lees, de UiT, Dag Limburg, de website, ... Verder zal ze één of meerdere bewonersvergaderingen leiden om de buurt goed en duidelijk te informeren. Acties en promostanden worden in nauw overleg met de dienst sport uitgewerkt.

De afdeling welzijn en lokale economie reserveert op de multiculturele markten van januari een plekje voor een promotiestand, maakt gemeenschapswachten vrij om op zaterdag en zondag een fietsparking te bemannen, zet haar handelaars aan om mee te doen aan een stickeractie om het WK meer in het straatbeeld te krijgen.

CC Muze organiseert een extra voorstelling in het thema van het WK en organiseert mee een persconferentie voor maximaal 160 perslui.

De dienst sport zorgt ook, waar nodig, voor de inhoudelijke invulling bij bovenstaande diensten maar organiseert zelf ook nog activiteiten rond het WK zoals bijvoorbeeld een WK-café (als informatievergadering) en een initiatie veldrijden met de burgemeester.

Praktisch

Afdeling vrije tijd

Dienst sport

Heldenplein 1
3550 Heusden-Zolder

Facebook:
Sport in Heusden-Zolder


tel. 011 80 80 85
fax 011 80 80 79
e-mail
Openingstijden

Meer info