SINT BARBARA CONCERT

Koop tickets
  • wo 4 december 2024 van 20:00 tot 22:00

Op één of andere manier hebben wij beiden een verbondenheid met de mijnwerkers en het mijnverleden, en ook met mekaar.

Jean Bosco Safari, muzikant/artiest, had op een onverklaarbare manier deze verbondenheid, tot later de puzzel in mekaar viel toen hij te horen kreeg dat zijn biologische vader waarachtig een Belgische mijningenieur was.

Inge Mariën, theatermaker/regisseur kreeg de mijnmicrobe te pakken na het maken van het befaamde theaterstuk “Wit goud zwart stof” over het melkmeisje Hilda Put en de mijnwerkers.

Beiden hebben zij hun creativiteit samen gebundeld om hun DANKBAARHEIDte tonen aan alle mijnwerkers en zij die de ondergrond tot leven brachten. Want deze ereburgers hebben Limburg, weliswaar België, gemaakt tot wat het nu is!

Dit Sint Barbara concert is een afwisseling van zelfgeschreven Nederlandstalige nummers over het mijnverleden, gecomponeerd en gebracht door Jean Bosco Safari en zijn band en muzikaal team, en het theatraal tot leven brengen van de Heilige Sint Barbara door theatermaker Inge Mariën met haar theatergroep Motus.

Als gasten: het Genker Mijnwerkerskoor, Saz spelers Hakan en Ismaël (ex-mijnwerker), Het koor Mixed Voices en EigenWijs, en sopraan Kelly Poucken

" Het duister van toen gaf meer licht dan het licht van nu in het duister"

Locatie

CC MUZE
Marktplein 3 , 3550 Heusden-Zolder

Prijs

  • Basistarief 25
  • Verminderd tarief 19

Leeftijd

vanaf 12 tot 99 jaar

Organisatie

Theatergroep MOTUS
Vogelsancklaan 22 , 3550 Heusden-Zolder