Heusden-Zolder Bolt!

Gepubliceerd op vrijdag 13 sep 2024 om 12:04

Bij de start van de zomervakantie plaatsten we een oproep naar creatief talent om mee te werken aan het innovatieve straatkunstproject 'Tour Elentrik'. Onze vraag bleef niet onbeantwoord, want er bleek een gezonde interesse bij heel wat inwoners om elektriciteitskasten om te toveren tot een uniek kunstwerk. Onder leiding van Treepack, een kunstenaarscollectief gespecialiseerd in street art, werden 30 grauwe nutsvoorzieningskasten in onze gemeente getransformeerd tot kleurrijke pareltjes.

Het eindresultaat van dit creatieve project maakt voortaan deel uit van de nieuwe fietsroute 'Heusden-Zolder Bolt', een prachtige route van 36 km die fietsers langs de mooiste plekjes van onze gemeente leidt. Dit parcours laat je kennismaken met het mooiste wat Heusden-Zolder te bieden heeft. Fiets door uitgestrekte natuurgebieden, langs historische bezienswaardigheden en unieke sportinfrastructuur.

Teamverantwoordelijke Citymarketing & Toerisme Anke Bongaerts: “Wat 'Heusden-Zolder Bolt' bijzonder maakt, is de combinatie van kunst, sport, natuur en erfgoed, aangevuld met een unieke kennismaking met lokaal artistiek talent. De elektriciteitskasten langs de route zijn omgetoverd tot kunstwerken die het verhaal van Heusden-Zolder vertellen, van het rijke mijnverleden en de natuurlijke schoonheid van De Wijers tot de wieler- en racehistorie van het gebied.”

Overtuigd? Onze fiets staat alvast klaar!